4H-yritys

 

 

Mikä 4H-Yritys?

4H-Yritys on nuorelle mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti, ohjatusti ja omassa tahdissaan. 4H-Yritys ei ole elinkeino, vaan se on harrastustoimintaa. 4H-Yrityksen  voi perustaa 4H-yhdistyksen järjestämällä 4H-Yrityskurssilla. Suomessa on satoja 4H-Yrityksiä ja niitä perustetaan koko ajan lisää.

 

Miksi kannattaa perustaa 4H-Yritys?

4H-yrittäjänä saa toteuttaa oman yritysideansa, joka voi perustua omiin kiinnostuksen kohteisiin ja osaamiseen. Jokaisella 4H-yrityksellä on oma yritysohjaaja. Omaa yritystä pyörittäessään oppii vastuuta ja itsenäisyyttä ja saa samalla hyvää työkokemusta. Lisäksi saat 4H-yhdistyksen ja - järjestön apua yritystoiminnalle.

 

4H-Yrityksestä lyhyesti:

- 4H-Yrityksen voi perustaa 13-28 vuotias 4H:n jäsen.

- 4H-Yrityksen myynti on 50€ - 7000 € / vuosi.

- 4H-Yritykselle on räätälöity vapaaehtoinen vastuuvakuutus. Vakuutuksen hinta on 30 €/vuosi (2014). Kaikissa yrityksissä vastuuvakuutusta ei tarvita, mutta etenkin palveluita myyvissä yrityksissä riskit on hyvä kartoittaa ja harkita vakuutuksen ottamista.

 

4H-Yrittäjästä lyhyesti:

- Nuori liittyy 4H:n jäseneksi.

- Nuori tekee suunnitelman yrityksestään Nuoren työkirjaan.

- Nuori tekee 4H-Yrityksen perustamisilmoituksen 4H-yhdistykseen.

- Nuori tekee kirjallisen sopimuksen yritysohjaajansa kanssa.

- Nuori pitää yksinkertaista kirjanpitoa 4H-Yrityksensä tuloista ja menoista, ottaa kuitit talteen ja tekee toimintakertomuksen ja talousraportin yrityksensä toiminnasta 4H-yhdistykselle.

- Nuori voi toimia 4H-yrittäjänä haluamansa ajan ja toiminnan voi lopettaa milloin tahansa ilmoituksella 4H-yhdistykseen.